Proverite da li vam je ograničen internet

Da li vam je manja brzina interneta od one koju plaćate ?

 

Imate prilično dobru internet konekciju kod kuće i web stranice koje redovno čitate učitavaju se prilično brzo u web-browser-u. Međutim, čini vam se da brzina ide prema dole, dok gledate video na YouTube-u ili prilikom preuzimanja datoteka putem torrent klijenta.
Ako se takve svari dešavaju veoma često , velike su šanse da vaš Internet Provajder ograničava promet za određene kategorije sajtova a time i usluga.Primer: ako je brzina vašeg redovnog preuzimanja 100 kB / s, YouTube videa mogao biti streaming pri brzini od 30 kb / s, zbog ograničavanja od strane Internet Provajdera.
Da li to znači da vaš Internet provajder ograničavadownload brzine?Možete pokrenuti test glasnost u vašem web-browseru kako bi utvrdili da li ili ne vaš Internet Provajder ima neku taktiku da manipuliše sa svojim download brzinama za određene stranice i sajtove.
Trebali bi pokretati ove testove u različitim vremenima dana jer neki Internet Provajderi mogu ograničavati brzine samo tokom odredjenih sati. Takođe, ne zaboravite da zaustavite sve druge internet aktivnosti tokom testa.Test možete pokrenuti sa ovog linka : glasanost test