Greška u programu MIkrosoft Internet Eksplorer

Greška u programu MIkrosoft Internet Eksplorer-Interner Eksplorer je naišao na problem...

 

Kada pokrenete Internet Eksplorer i dobijete poruku o grešci ,,Greška u programu MIkrosoft Internet Eksplorer-Internet Eksplorer je naišao na problem i mora da se zatvori,, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi pokušali da rešite problem.Pošto je IE integrisan u Windows,moguće je da je u pozadini pokrenut program koji pravi problem u radu IE-a.Takodje jedna od mogućnosti je i da je instaliran dodatak IE-u ( java script...) i da on pravi probleme.Sledeći koraci bi trebali da vam pomognu u rešavanju ovog problema.

Neki od instaliranih dodataka pravi problem 
Krenimo prvo od detekcije problema ,na kom ste sajtu bili i šta ste pokušali da otvorite ( video,...) za probleme izazvane otvaranjem video fajlova ili muzičkog fajla bice dovoljno uglavnom izvršiti ažuriranje flash plejera.
Dodaci ili add-on se instaliraju u svaki od pretraživača i omogućavaju bolje i brže otvaranje pojedinih stvari na sajtovima,bez nekih dodataka ( java...) ne možete otvoriti 90% sajtova jer većina sadrži u sebi neke java elemente.
Da biste videli koje dodatke imate instalirane u IE-u i videli da li neki od instaliranih dodataka pravi probleme otvorite IE,kliknite na Tools,zatim izaberite upravljanje dodacima u link meniju.Jedan po jedan od instaliranih dodataka onemogućite i pokušajte ponovo otvoriti stranicu.Pri svakoj promeni u dodacima u IE-u morate ponovo pokrenuti program IE. Ako onemogućite sve dodatke i problem i dalje postoji onda nije problem u dodacima.

Nadogradnja Internet Eksplorer-a
Sledeći korak u rešavanju problema je nadogradnja na najnoviju verziju IE-a .Svaka nova verzija programa dolazi sa novim bezbedonosnim zakrpama i promenamau skladu sa kretanjem interneta.Za skidanje najnovije verzije IE-a možete posetiti ovaj link

Reset Internet Eksplorera
Ako koristite IE7 ili IE8 onda imate mogućnost da resetujete program.Možda ćete izgubiti sačuvane lozinke ili omiljene lokacije zato napravite kopiju vaših omiljenih lokacija. Kliknite na dugme Alatke, zatim Internet opcije.Klknite na karticu advanced i na dnu videćete dugme reset,klikom na dugme reset vratiće te IE na početno stanje.

Onemogućavanje programa koji se pokreću zajedno sa sistemom
Program koji radi u pozadini može biti uzrok rušenja IE-a.Kliknite na dugme start a zatim u dijalogu run ukucajte msconfig.Pod karticom Start-up pregledajte programe koji se podižu sa sistemom i neželjene programe otkačite.Moja preporuka je da se ostavi samo antivirus da se podiže sa sistemom.
Ažuriranje dodataka u IE-u takodje može pomoći u ovakvim slučajevima većina dodataka se sama ažurira dok ste na internetu (Flash,java)

Virusi su uglavnom izazivači problema
Ako je računar zaražen nekim virusom,restartujte ga i udjite u safe mod ( prilikom paljenja računara pritiskajte f8 i izaberite safe mod ) i u safe modu skenirajte računar sa antivirusom koji ste pre toga osvežili sa najnovijiom antivirus bazom podataka )