Windows 10-rešavanje problema

Windows 10 i kako ga popraviti ako dodje do problema

 

Windows 10 se pokazao kao dosta ,,problematičan ,, sistem na nekim računarima. Ne postoji jedno jednostavno rešenje za probleme koji mogu da nastanu sa sistemom windows 10.Ipak jedno rešenje se nameće kao univerzalno. Pravljenje takozvanog recovery drive-a na butabilnom flešu sa kojim će te imati mogućnost da vratite sistem na neki datum kada je sve bilo uredu ili uz pomoć kreiranog image-a backup-a povratite fajlove ili čak uradite kompletan reinstal sistema.

 Kako se pravi recovery drive

Ubacite prazan fleš veličine minimum 4 gb ( preporučujem barem 8gb ili čak 16 gb ).
Otvorite u control panelu opciju Recovery i videćete opciju create a recovery drive i samo ispratite uputstva...
Ako slučajno dobijete poruku ,, We can’t create a recovery drive… ,,grešku,pokušajte sa ovim rešenjima:
Vaš sistem ima problem sa corrupted system file,način kako da pronadjete gde je greška i eventualno popravite je sledeći:
Ukucajte cmd u search polje,desni klik na Command Prompt i selektujte Run as administrator.Kada vam se otvori novi ekran
upišite sfc/scannow i pritisnite enter.Sistem file checker ( sfc ) program će skenirati vaše windows fajlove i popraviti problematične. Posle skeniranja pokušajte ponovo sa pravljenjem recovery drive-a.
Ako ne pomogne malopredjašnje rešenje pokušajte sa nekim drugim USB-om.

I treća opcija je da uz pomoć media creation tool ( program koji se skida sa windows sajta ) napravite sopstveni instalacioni win 10 usb.Na kojem imate opciju repair your computer.

repair your computer