Butabilan usb sa windows 10 sistemom

Kako napraviti butabilan usb sa Windows 10 sistemom

 

Najjednostavnije je da se koristi orginalni mikrosoftov alat koji se zove windows media creation tool.Potreban vam je prazan usb od najmanje 8 gb, ispravan racunar i internet.?

1. Pocinjete tako sto ce te otici na ovu stranu i kliknuti na Download tool now.

2. Kada skinete alatku idite u folder gde ste je sacuvali ( download folder ) i kliknite na fajl koji se zove MediaCreationTool3. Prihvatite Microsoft's terms and conditions, obelezite Create installation media (USB flash drive, DVD, or ISO file) for another PC, zatim kliknete Next..


4. Tu ce vas pitati za jezik,ediciju ,arhitekturu Windowsa koju hocete da koristite.Ako niste sigurni obelezite Use the recommended options for this PC . Mozete skinuti i 64-bit i 32-bit verziju Windowsa.


5. Kliknite Next kada ste zavrsili sa opcijama, ostavite USB flash drive obelezeno ( slovo D ispred USB-a moze biti razlicito ). Kliknite na Next za nastavak.


6. Ako imate vise USB stikova konektovanih izvadite ih i ostavite samo onaj za koji ste se odlucili da bude butabilan USB sa Windows 10 sistemomPravljenje butabilnog USB-a moze potrajati od 30min pa na vise u zavisnosti od internet brzine . Kada se zavrsi pravljenje ,kliknite na finish i izvadite USB.